Cooperativa Cuidem Lluçanès

Presentació

D’ON SURT LA INICIATIVA?

A partir d’un estudi realitzat al nostre territori per part del Consorci del Lluçanès, es detecta que l’atur al nostre territori afecta especialment a les dones majors de 45 anys, que actualment estan treballant sota economia submergida sense cap tipus de cobertura legal, principalment en serveis de cura de la gent gran i de neteja als domicilis.

El Consorci convoca una reunió amb aquelles persones que en algun moment han acudit al Consorci a buscar feina o a presentar els seus projectes i els proposa engegar i formar part de la Cooperativa. És així com un grup de persones, el grup impulsor, comencem a treballar en aquest innovador i engrescador projecte desde fa vuit mesos. En aquest camí, hem estat acompanyades pel Consorci i per altres Cooperatives assessores com 7C i ENSÓ.

Per tant, la Cooperativa neix d’una demanda de mercat i de l’aprofitament d’una oportunitat, ja que no hi ha cap empresa al territori que desenvolupi aquesta tasca, fora dels Serveis Socials però per aconseguir aquest tipus d’ajuda s’han de complir uns barems que no tota la població aconsegueix, a més els serveis són limitats en temps i necessitats.

PER QUÈ UNA COOPERATIVA?

Els consumidors volem gaudir de serveis de qualitat i saber que els professionals que ens atenen tenen unes condicions laborals adequades. A la vegada, molts professionals ens trobem amb dificultats a l’hora d’oferir els nostres serveis de forma legal.

Ens adonem que junts, i col·laborant, és quan podem arribar a fer millor les coses, a través del suport mutu i la presa de decisions conjunta. Amb aquesta visió, diferents persones, professionals i consumidors, ens hem ajuntat per crear una forma d’oferir i rebre serveis en que el centre siguin les persones, on tots tinguem veu i vot.

La cooperativa és un model d’empresa, basat en l’economia social i solidària. Hem decidit que sigui sense ànim de lucre, per tant, tots els beneficis s’invertiran en la formació dels nostres professionals i en nous projectes i en formació. Volem que sigui un projecte participatiu, democràtic i col·laboratiu basat en valors com la igualtat, la justícia i la solidaritat. Per tant, totes les sòcies i socis podran participar del govern, la gestió i el capital de la cooperativa.

Les persones que formem part del grup impulsor som professionals de diferents disciplines però totes tenen a veure amb la cura de les persones. Volem crear un equip multidisciplinar que pugui abordar des de una mirada integral i holística totes les dimensions de la persona.

Volem cuidar de totes les persones que formin part d’aquest projecte, dels treballadors i treballadores, amb condicions dignes de feina i formació continuada, i dels clients i clientes oferint serveis individualitzats, de qualitat i proximitat.

Les persones que formem part del grup impulsor, hem nascut o hem decidit viure en aquest territori. Ens estimem aquesta terra i volem que els nostres fills i filles hi puguin seguir vivint o que pugui venir gent nova. Creiem que la cooperativa pot ser un motor econòmic i de cohessió que impulsi i desenvolupi el territori i que generi llocs de feina. I perquè som d’aquí i ens coneixem, creiem que això ja és marca de garantia i qualitat en els nostres serveis. Volem un Lluçanès viu.

Top